Els Mossos denuncien els tres Reis Mags de Sort per insults


Sort.- 

Els Mossos d'Esquadra han presentat denúncia contra les persones que van interpretar els tres Reis Mags de Sort per insults a un caporal que participava en el dispositiu de seguretat de la Cavalcada de la població.

L'agent assegura que el van insultar de manera reiterada i li van tirar caramels indiscriminadament a la sortida de la localitat, on no hi havia públic i els agents regulaven el trànsit. La carrossa es dirigia cap al carrer Major, on els Reis havien de recollir les cartes dels nens.

Segons la denúncia, l'agent no va respondre i la Cavalcada va continuar amb normalitat. Un cop acabat l'acte, els Mossos van obrir diligències que han acabat amb una denúncia davant el jutjat de Tremp per una suposada falta de respecte contra un agent de l'autoritat.

L'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha explicat a Efe que ha parlat amb els tres veïns que "reconeixen que van fer afirmacions no ajustades amb el paper que representaven en aquell moment, i per això han demanat disculpes verbals i escrites" als agents de la policia autonòmica, que els havien denunciat.

Segons sembla, els Reis van insultar els policies i els van dir "policies assassins i torturadors", encara que l'alcalde ha indicat que ell no va presenciar els fets i només li han comunicat que els tres Reis "van fer afirmacions que no s'adequaven al seu paper".

Pel que fa a si els Reis d'Orient van llançar caramels de forma poc amistosa contra els agents, tal com assegura la policia autonòmica, Sibís entén que els Mossos tindran proves en aquest sentit. No obstant, ha assenyalat que és difícil saber si l'apreciació dels agents va ser subjectiva, ja que una de les funcions dels Reis durant la Cavalcada és, precisament, llançar caramels.

"Volem remarcar, en tot cas, que es tracta d'un fet aïllat i que l'actitud d'aquestes persones no té res a veure ni amb l'ajuntament, ni amb la comissió de festes responsable de la Cavalcada", ha dit l'alcalde.

Font: El Periódico / ACN

17-01-2014


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image