Un milionari nord-americà confessa sense voler tres assassinats en un documental de l'HBO


image

Nova York.- 

El milionari nord-americà Robert Durst, protagonista de la sèrie documental de l'HBO 'The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst', que es fixa en tres crims sense resoldre de persones properes a ell, va confessar en el sisè i últim episodi de la sèrie, emès aquest diumenge a la nit als Estats Units, ser el responsable d'aquestes morts. "Què dimonis vaig fer? Els vaig matar tots, per descomptat!", va dir Durst en un moment en què creia que estava sol, però que va ser captat per un micròfon que havia quedat obert després d'una entrevista enregistrada per al programa televisiu.

L'home, que acabava de ser confrontat amb les similituds entre la seva escriptura i la d'una nota anònima que va alertar les autoritats de l'assassinat de la seva amiga Susan Berman l'any 2000, havia demanat anar al lavabo. Allà, amb el micròfon encara col·locat, va començar a reflexionar en veu alta, pensant que ningú el podria sentir: "Quin desastre! Ja està, t'han enxampat", va dir Durst, de 71 anys.

El milionari estava en el punt de mira de la justícia des del 1982, arran de la desaparició de la seva dona, Kathleen McCormack. L'any 2000 també va ser sospitós de la mort de Berman, i el 2003 va ser considerat innocent per l'homicidi, dos anys abans, d'un veí, ja que el jurat va considerar que havia actuat en defensa pròpia, malgrat que després va esquarterar el cadàver. Arran de l'estrena de la sèrie de l'HBO, el 8 de febrer, la fiscalia de Los Angeles havia decidit reobrir el cas de l'assassinat de Berman, i per això Durst havia estat detingut a Nova Orleans dissabte a la nit, tot just un dia abans de l'emissió de la seva confessió.

Els productors de la sèrie – que Canal+ Xtra va estrenar el 2 de març a Espanya–, Andrew Jarecki i Marc Smerling, han dedicat deu anys a investigar els dubtes que envolten el cas de Durst. Segons 'The New York Times', fins dos anys després que es produís la confessió, els productors no van detectar-ne l'àudio, que havia estat enregistrat de forma accidental i els havia passat desapercebut. "Aquests dos productors han fet més del que les autoritats de tres estats van aconseguir en 30 anys", ha declarat al mateix diari Jeanine F. Pirro, l'exfiscal que va investigar durant sis anys la desaparició de la dona de Durst.

Sorprenentment, va ser el mateix Durst l'instigador de la sèrie documental que el podria acabar condemnant després de més de 30 anys d'esquivar la justícia. Jarecki i Smerling van produir, l'any 2010, la pel·lícula 'All good things', protagonitzada per Ryan Gosling i Kirsten Dunst i que feia una reconstrucció ficcionada de la vida de Durst. En veure aquest film, el milionari va decidir posar-se en contacte amb els productors per explicar la seva pròpia versió de la història, i d'aquí va sorgir 'The Jinx', segons ell mateix explica al segon capítol del documental.

Una dona muda

Durst, fill d'un magnat del sector immobiliari de Nova York, Seymour Durst, es va distanciar de la seva família quan el seu pare va escollir el seu germà petit, Douglas per succeir-lo. Això va ser l'any 1994, 12 anys després de la desaparició de la seva primera dona, Kathleen McCormack, que va tenir lloc en un moment en què la parella s'havia separat i ell tenia una aventura amb una altra dona.

L'any 2000, quan la investigació per aquell primer cas començava a apuntar cap a ell, Durst es va amagar a la localitat de Galveston, a Texas, on es va fer passar per una dona muda i, segons detalla 'The New York Times', va llogar una habitació per 300 dòlars al mes. Aquell mateix any Durst va ser interrogat –però no processat– per la mort de Berman, de qui se sospitava que podia tenir informació sobre la desaparició de McCormack.

I l'any següent va ser arrestat a Galveston quan el cos esquarterat del seu veí Morris Black van aparèixer flotant davant de la costa de la ciutat. Després de sortir en llibertat sota fiança es va fugar, i va ser detingut de nou després de robar un entrepà en un supermercat de Pennsilvània. El 2003 va ser jutjat, i malgrat que el cos de la víctima havia estat esquarterat va aconseguir convèncer el jutjat que la mort de Black s'havia produït de forma accidental, quan tots dos forcejaven per una pistola.

Ara, malgrat la confessió enregistrada sense voler pels productors de 'The Jinx', els casos podrien tenir dificultats per tancar-se als tribunals, ja que segons alguns experts citats pel mateix rotatiu, no està clar si la gravació podrà ser utilitzada en un judici pel fet d'haver estat obtinguda mentre Durst pensava que es trobava en un àmbit privat.

Foto: Robert Dunst a la sèrie 'The Jinx' / CANAL+

Font: EFE

16-03-2015


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image