La rocambolesca història del PP de Berga i el seu candidat d'UPyD al Ferrol


Barcelona.- 

La configuració de les llistes electorals sempre és una aventura, i més pel PP fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. I a mesura que s'acosta la data de les eleccions municipals, el proper 24 de maig, sorgeixen històries rocambolesques: dobles identitats, personatges imaginaris, llistes fantasma o duplicació de noms a les candidatures.

Aquest dilluns, s'ha viscut un d'aquests episodis a les comarques centrals i el partit d'Alícia Sánchez-Camacho n'ha estat protagonista: El cas del PP a Berga i el seu candidat "fitxat" per UPyD al Ferrol. La Junta Electoral de zona ha rebutjat la llista del PP a la ciutat, encapçalada per l'actual i únic regidor del partit a la capital de comarca, Joan Antoni López Noguera. Per què? L'episodi és llarg, cargolat i ve de lluny.

Segons fonts populars, la setmana passada es van adonar que el seu número 5, un advocat d'origen peruà, no constava en el cens. Un requisit imprescindible per poder concórrer a les eleccions municipals. Per evitar problemes amb la Junta, el PP va presentar una modificació de la seva candidatura dins el termini permès, abans del 24 d'abril. La nova configuració incorporava com a número 14, Roberto Moreno, i la resta de candidats pujaven un lloc a la llista. D'aquesta manera, creien solucionat l'afer per anar endavant.

Ara bé, aquest dimecres un nou obstacle ha aparegut al camí dels populars. Quan tot semblava arreglat, la Junta Electoral s'ha interposat en el seu rumb. Els ha notificat que rebutja la candidatura del PP a Berga. Per què? La nova filiació dels populars, el número 14 de la llista, ja està fitxat per una candidatura a l'altra punta de l'Estat. Moreno consta a les llistes de la formació liderada per Rosa Díez, UPyD, a la circumscripció del Ferrol, a Galícia. La solució del PP ha acabat esdevenint un problema afegit.

I la història no acaba aquí. Roberto Moreno no sabia que constava a les files de la formació magenta. La versió dels populars és que el partit liderat per Díez ha usat les dades i el DNI del seu número 14 per farcir la seva llista. I ho han fet "sense el seu consentiment". De Galícia a Barcelona i de Barcelona a Galícia.

Moreno és resident a la capital catalana, segons apunten fonts del partit, i ha col·laborat en ocasions amb UPyD en alguna campanya electoral. La tesi és que els magenta han utilitzat la informació que tenien de Moreno per apuntar-se un actiu més a les seves files. Segons el PP de Berga, els d'UPyD, a falta de simpatitzants, haurien hagut de recórrer a les dades d'un extreballador per tancar la seva candidatura, sense el permís del protagonista.

Una situació "superable"

Segons declaracions dels populars, la situació serà fàcilment "superable", ja que apel·laran la decisió de la Junta Electoral amb un recurs contenciós-administratiu. Esperen que l'afer es pugui resoldre a finals d'aquesta setmana i deixen clar que la seva candidatura a la capital berguedana tirarà endavant. Asseguren que el compromís de Moreno és amb els populars de Berga i que així ho demostraran. Però la última paraula la té la Junta.

Actualment el PP té un regidor al consistori, Antoni López Noguera, i espera mantenir aquesta representació en els propers comicis. De forma simbòlica, la llista de Berga està tancada per l'exdiputada del PP al Parlament Dolors Montserrat.

Font: Ara.cat

Núria Orriols, 

27-04-2015


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image