Un maquinista abandona un tren a mig trajecte i deixa plantats 110 passatgers a Palència


Palència.- 

Incident en el trajecte d'un tren Alvia que feia el recorregut entre Santander i Madrid. El maquinista va manifestar que havia acabat la seva jornada laboral i se'n va anar deixant abandonats a mig camí els 110 passatgers que viatjaven a bord del tren. En concret, a l'estació d'Osorno, a Palència, on es van estar durant més de dues hores.

El tren va sortir a les set de la tarda de Santander i havia d'arribar a Madrid a les 23.015 hores, però quan va arribar a Osorno, cap a les 21.15 hores, el conductor va parar el tren i va dir que no podia continuar perquè havia acabat la seva jornada laboral. Segons han explicat diversos passatgers a "Diario Montañés", en un primer moment se'ls va dir per megafonia que el tren s'havia aturat per problemes tècnics. Un quart d'hora després, però, un altre missatge a megafonia assegurava que el maquinista havia decidit aturar el tren perquè havia acabat la seva jornada laboral i no volia arriscar-se a tenir un accident per excés d'hores.

Les portes del tren, però, van continuar tancades fins que va arribar a l'estació la Guàrdia Civil i el revisor, asseguren, va trigar més d'una hora a aparèixer. Va ser aleshores quan se'ls va informar que Renfe habilitaria un servei d'autobusos per continuar el trajecte, un servei que també es va fer esperar. Fins a les 23 hores la companyia no va trobar vehicles disponibles per traslladar els passatgers cap a Palència, Valladolid i Madrid.

Per raons de seguretat, la normativa impedeix superar els límits de conducció efectiva establerts, previst en el Reglament de la Llei del sector Ferroviari, segons explica Renfe. Tot plegat arriba hores abans de la reunió que han de mantenir el comitè d'empresa i la direcció per la falta de maquinistes i l'excés d'hores extres i davant l'amenaça de vaga dels sindicats.

Renfe, per la seva banda, ja s'ha disculpat per l'incident. La companyia ha assegurat que "aquests tipus d'incidents no són habituals a la xarxa" i ha recordat als passatgers que poden demanar que se'ls reingressi l'import del bitllet.

Font: 324.cat

14-09-2016


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image