L'Ajuntament no pot pagar i l'alcalde fa d'escombriaire


Vall-llobrega.- 

Joan Surroca Vilà és l'alcalde de Vall-Llobrega, poble al costat de Palamós, que us dóna la benvinguda quan entre u al seu terme municipal amb un gran cartell "Agrícola i residencial".

És batlle de reenganxament, ja que l'altra legislatura ja ostentava el mateix càrrec pel PSUC, i ho devia fer bé, que l'elegissin de nou!. Té 51 anys, casat amb una noia francesa i és pare de dues nenes. Però no és per explicar el seu currículum que el portem avui a les planes de PUNT DIARI. Ell és l'únic batlle de l'estat espanyol que fa d'escombriaire per estalviar al consistori -i en aquest cas al poble- més d'un milió de pessetes que el concessionari de recollida d'escombraries volia cobrar aquest any per fer el servei. Tres vegades a la setmana, amb un tractor i un remolc conduït pel regidor de Sanitat i Serveis (independent per CiU), Tomàs Caner i Avellí, de 50 anys, també casat però sense fills, fan el viacrucis del poble, de casa en casa, de mas en mas, recollint les deixalles. Una feina gens agradable, que només quan s'estima el poble t'ha vist néixer, que hi vius, pots portar a cap amb voluntat i esperit de sacrifici. Perquè, fins avui, no han cobrat res! És un home d'idees pràctiques, el barbut alcalde de Vall-llobrega. Treballador infatigable -ha estat el primer d'organitzar una granja d'engreixament d'ànecs per treure'n profit amb el foie gras-, ara ha trobat una solució al problema econòmic de la recollida d'escombraries: "Els que ens feien el servei anaven augmentant el pressupost un 20% cada any, amb el contracte revisable; davant d'això ens hem vist en la impossibilitat de poder-ho pagar, per tant vaig optar pel sistema de fer-ho nosaltres mateixos. Aquests any ens demanava 1.100.000 pessetes, el màxim que recaptem al poble. Estalviarem amb amb aquest sistema una tercera part del pressupost".

Vall-llobrega és un poble de 400 habitants; a l'estiu, sense comptar el càmping Castell, hi ha més de 2.000 persones, la majoria estrangers que hi posseeixen uns xalets magnífics (...).

"Cada casa paga 1.500 pessetes per recollir les escombraries i els restaurants 10.000. S'ha de tenir en compte que el perímetre del poble és grandiós i les cases són molt escampades", diu Surroca.

L'Ajuntament ha comprat el remolc contenidor, mentre que el tractor el lloguen pagant-lo a hores, així com el gas-oil, lubricants i l'assegurança (...).

Font: El Punt

07-08-1983


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image