Una sentència dóna en propietat a un policia el cavall amb el qual patrullava per Barcelona


Barcelona.- 

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) ha concedit a un agent del Cuerpo Nacional de Policía destinat a Barcelona la propietat del cavall que va cuidar i muntar mentre estava de servei a la brigada de cavalleria, que va desaparèixer fa un any i mig. l'agent ja havia demanat l'animal -que es diu Jagan- per via administrativa al Ministeri de l'Interior però la Direcció General de la Policia va desestimar la petició a causa d'un informe desfavorable de l'Advocacia de l'Estat.

El policia va decidir obrir la via judicial basant-se en un decret de juliol de l'any 1975 i en la relació afectiva establerta amb el cavall durant els anys de cuidador. De fet, en la sentència s"especifica que una vegada acabada la carrera policial es pot mantenir el vincle establert entre el cavall i l'agent que l'ha cuidat. l'Estat haurà de pagar el trasllat de l'animal al lloc de residència on està destinat actualment l'agent però les despeses de manutenció les haurà d'assumir el policia.
Aquesta sentència és atípica perquè és poc habitual que un agent que ha estat destinat a la brigada de cavalleria sol·liciti la propietat de l'animal al·legant els llaços d'afectivitat que van contraure. En canvi, sí que s'han produït anteriorment casos similars amb agents de la policia que han demanat la titularitat dels gossos amb els quals han prestat servei.

Font: EFE

30-12-2003


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image