Condemnen Fecsa per una avaria causada per la defecació d'un ocell


Lleida.- 

l'Audiència de Lleida ha condemnat la companyia elèctrica Fecsa a pagar una indemnització a l'empresa lleidatana Aguiló-Pujol pels danys que va patir en els seus aparells electrònics durant una pujada de tensió provocada per la defecació d'un ocell en els cables de sortida d'un transformador.

Fonts judicials han informat que els fets van ocórrer a principis del 2001, quan operaris d'aquesta empresa, ubicada al barri Els Magraners de Lleida, van detectar que la centraleta i els ordinadors estaven cremats.

l'avaria va costar a l'empresa 9.480 euros dels quals 8.878 van ser coberts per la seva companyia d'assegurances.

El cas va arribar als tribunals al comprovar-se que la causa dels desperfectes havia estat una pujada de tensió originada pel curtcircuit que la nit anterior havia provocat una garsa al defecar en els cables de sortida del transformador des del qual Fecsa proveeix la zona.

En una primera sentència, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Lleida va declarar la companyia elèctrica responsable del sinistre i aquesta va recórrer davant l'Audiència Provincial.

Aquest Tribunal ha dictat ara una altra sentència en què rebutja que la defecació de la garsa fos un cas "fortuït" o "de força major" com argumentava Fecsa i entén que "no es pot considerar com a imprevisible ni inevitable" l'acció de l'ocell.

La sentència obliga Fecsa a indemnitzar l'empresa Aguiló-Pujol amb 601 euros i a reintegrar-li a la companyia asseguradora els 8.878 euros pagats al seu dia per fer front als desperfectes provocats per l'avaria elèctrica.

Font: EFE

15-01-2004


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image