Recullen diners venent pastissos per fer fora Bush de la Casa Blanca


Boston.- 

Menjar sense carbohidrats (CARBs en la versió abreujada en anglès) és una de les obsessions d'aquells que volen seguir una dieta sana en un país on menjar poc sa és el més fàcil del món. Ara, una campanya de venda de galetes i pastissos «No CARBs» (Cheney, Ashcroft, Rumsfeld, Bush) recull fons per aconseguir fer fora de la Casa Blanca l'actual president. La idea era contrarestar els caríssims sopars que organitza l'equip de George Bush a 2.000 dòlars el cobert.

Segons els organitzadors de la venda de pastissos, més del 75% de les donacions a la campanya de Bush han estat per la quantitat de 1.000 dòlars o més. Es tracta de consellers delegats, membres de lobbies i gent rica que s'ha beneficiat de les retallades d'impostos que Bush ha promogut -el 60% de les empreses nord-americanes no van pagar impostos durant el 2003 de manera legal-. La idea és fer evident el contrast entre la mena de gent que pot anar a aquests sopars i la majoria de votants, que no se"ls poden permetre, però que sí que encaixen en una venda casolana de pastissos.

Per remarcar més aquest fet, i imitant l'estil de recollida de fons de Bush, els organitzadors donaven la possibilitat als venedors de convertir-se en pionneer si venien més de 100 pastissets o en ranger si en venien més de 200 -Bush considera pioneers aquells que l'han ajudat a recaptar més de 100.000 dòlars i rangers si la quantitat puja a més de 200.000-. Gairebé mig milió de nord-americans van participar en aquesta venda de pastissos per recollir diners per fer campanya perquè Bush no sigui reelegit. Es van organitzar un miler de vendes a tot el país amb una recaptació mitjana de 700 dòlars per festa. En total, en un sol dia es van recaptar tres quarts de milió de dòlars. En l'organització d'aquesta recollida de fons van participar 14.000 voluntaris. Bàsicament es feien en cases particulars i comerços i durant unes hores, majoritàriament, entre les onze del matí i les tres de la tarda. Així, per exemple, passava amb una venda que es feia en una botiga de còmics de Coolidge Corner, a Brookline Village, a dins de Boston. A part de recollir diners, també es van registrar 4.750 ciutadans per votar -un requisit previ per votar en les eleccions als EUA- i es van distribuir 43.000 fullets de suport a Kerry. El paper d'aquests voluntaris ha estat d'allò més divers, des de preparar els llocs de venda, improvisats en cases i negocis particulars fins a cuinar pastissos, com un home de Nashville que va fer trenta pastissos de llimona dolça per posar-los a la venda. l'organitzador de l'acte, Adam Ruben, assegurava: «Hem quedat desbordats per la resposta dels voluntaris a una proposta feta per correu electrònic només amb una setmana de temps.»

El bon humor i l'ambient festiu ha estat la nota dominant d'aquestes jornades, només cal mirar alguns dels títols que han posat a aquestes festes: «Pren el teu pastís i guanya Bush», «Cookies for Kerry», «No CARBs (Cheney Ashcroft, Rumsfeld, Bush)» -CARBs és l'acrònim de carbohidrats-

Font: El Punt

Lluís Bruguera, 

01-05-2004


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image