Detenen un pispa que robava tapadores de clavegueres


Figueres.- 

Manuel Cortez, resident a Figueres, va ser detingut per la guàrdia urbana d'aquesta localitat per haver robat tapadores de claveguera i de la Companyia Telefónica a diferents llocs de la capital de l'Alt Empordà, i a algunes urbanitzacions properes a la ciutat.

Des de feia temps un insòlit cas es venia produint a distints carrers apartats del centre urbà de Figueres.Sense que ningú sapigués per què, de sobte desapareixien les tapes de ferro colat de les clavegueres.Això va provocar més d'un disgust als confiats automobilistes o vianants que ensopegaven amb el forat, encara que per sort no es produïren desgracies personals.

La qüestió preocupava la guàrdia urbana de Figueres, que només tenia feina a col·locar tapa-dores o senyalar els llocs perquè ningú no caigués de corcoll.El fet és que en principi no arriba-ren a entendre que estava passant.Alguns veïns dels carrers afectats pels robatoris, fins i tot arribaven a queixar-se a la Companyia Telefònica o a l'Ajuntament «per les obres que tot sovint s'estaven realitzant», segons que es pensaven.

Finalment els municipals muntaren un sistema de vigilància que va permetre descobrir «in fraganti» Manuel Cortez, de raça gitana, que era el causant dels estranys robatoris.Les plaques, segons s'ha pogut saber, eren venudes a un parracaire que no se sap a quin preu les pagava a Manuel Cortez, si bé noves tenen un valor d'unes 4.500 pessetes. Un cop descobert tot el «misteri» de l'afer, la policia municipal va poder trobar moltes de les tapadores desaparegudes en poder del parracaire.Algunes estaven trencades.No se sap si es van vendre d'aquesta manera o bé si posteriorment es trencaran expressament.També se'n trobaren d'altres que encara restaven senceres.

Feta una valoració total de les plaques desaparegudes, es calcula que el nombre de peces robades sobrepassava les vint-i-cinc, la qual cosa fa pensar que ja es tractava d'un negoci que donava bons beneficis.

Font: El Punt

12-01-1983


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image