Lladres al Parlament de Balears


Palma.- 

«Tots som sospitosos», assegurava un membre del gabinet de premsa del Parlament balear. Hi ha lladres a la cambra autonòmica. Sonen noms. El president Pere Rotger diu que no es pot fonamentar en rumorologies. «Haurem d'esperar a la investigació policial», assegura. Des de l'octubre es troben «il·localitzades» 12 obres de l'artista nord-americà resident a Mallorca Ellis Jacobson. Ara, ha desaparegut l'ordinador personal del diputat socialista Miquel Gascón.

Ahir capvespre un periodista es dirigia cap al Parlament balear: «No m"en duc res de valor», ironitzava. Al matí, era un membre del personal qui reclamava un canvi de vestit. «Amb aquesta fa tres vegades que la policia m"atura pel carrer, ho fan cada cop que llegeixen el distintiu del Parlament.»

Els robatoris se succeeixen a la cambra balear des que l'octubre passat es van adonar que faltaven una dotzena d'obres de l'artista Ellis Jacobson. Les sostraccions de diners, mòbils i estilogràfiques -en concret la del diputat nacionalista Pere Sampol- s'han succeït. El detonant, però, ha arribat amb el darrer robatori. l'ordinador personal del diputat socialista Miquel Gascón ha desaparegut del seu despatx.

«Ens trobam davant un altre cas Bitel?», es demanen malintencionadament uns quants. La justícia encara no ha resolt aquest cas d'espionatge del correu electrònic d'un alt càrrec del Consell Insular de Mallorca, Francesc Quetglas (PSIB-PSOE). El també socialista Valentí Valenciano assegura ara que el robatori del portàtil de Gascón no té res a veure amb el cas Bitel. «Ell no té informació privilegiada de la Comissió Insular d'Urbanisme. Aquí darrere no hi ha interessos.»

El dia 20 de març passat la mesa va acordar denunciar la situació davant la policia i informar a Patrimoni de la Comunitat autònoma que havien desaparegut quadres i pintures d'Ellis Jacobson. També es va fer saber a l'asseguradora del Parlament, i es van demanar responsabilitats a l'empresa de seguretat contractada per la cambra.

Un acord semblant es va adoptar ahir mateix. Aquest cop el president del Parlament, Pere Rotger, va comunicar als portaveus que ha autoritzat la instal·lació de més càmeres de vigilància a punts clau comuns. La idea és garantir la seguretat dins el Parlament, però al mateix temps preservar la intimitat del personal i polítics. Un diputat ha demanat que instal·lin càmeres dins el seu despatx. Vol saber qui entra i qui surt quan ell no hi és. Sospiten que l'autor o autors dels robatoris són de la casa. A Gascón li van robar el portàtil del despatx, que està situat a una zona restringida on sols poden entrar diputats amb targeta d'accés i personal de seguretat i neteja.

Font: El Punt

Aina Vives, 

17-02-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image