Un passatger del vol Londres-Reus passa la nit al calabós per haver anunciat una bomba en broma


Barcelona.- 

Un passatger del vol Londres-Reus de Ryanair va ser detingut dilluns per la policia britànica per haver anunciat, en broma, la presència d'una bomba a l'avió. Segons la companyia aèria, membres de la tripulació van sentir el comentari i es van veure obligats a activar el protocol de seguretat per escorcollar l'aparell i tots els equipatges. Tot i que la policia no va trobar ni rastre d'explosius i va permetre que el vol sortís -tres hores tard-, l'autor de l'amenaça va passar la nit al calabós.

Els 132 passatgers eren a bord. Eren tres quarts de sis, tres quarts de set a Catalunya. El vol de Ryanair que havia de sortir cap a Reus era a la pista de l'aeroport de Stansted, a punt d'enlairar-se. Va ser aleshores quan un dels passatgers, un home de 36 anys amb passaport espanyol, va fer «un comentari» sobre la suposada «presència d'explosius o d'una bomba a l'avió». Part de la tripulació va sentir el comentari, tot i que els portaveus de Ryanair no van voler especificar ahir quines havien estat les paraules exactes del passatger i el to amb què les havia pronunciat. «Els tripulants no poden fer la valoració sobre si l'amenaça és seriosa o és una simple broma, seria una imprudència», va puntualitzar Alfons Clavé, portaveu de la companyia.

Segons el protocol de seguretat establert, «encara que la persona que fa l'amenaça de bomba vagi vestit de pallasso i porti un nas vermell», els tripulants de cabina han d'avisar el comandant i la policia. Mentrestant, el comandant condueix l'avió cap a una àrea apartada de l'aeroport per ser escorcollat. «És un procés que s'ha d'activar sempre en aquests casos, són les ordres que tenim, i un cop començat no es pot aturar», va explicar ahir Alfons Clavé.

Els agents de la comissaria de Harlow -al comtat d'Essex, al sud d'Anglaterra- van presentar-se a l'aeroport i van examinar l'avió, un Boeing 737-800, de dalt a baix. També van haver d'examinar les maletes dels 132 passatgers. l'operació va durar més de dues hores, i el vol no es va poder enlairar fins a un quart de nou (hora local), gairebé tres hores després de l'hora prevista.

Tots els passatgers van poder volar cap a Reus excepte l'autor de l'amenaça o broma, que va ser conduït a la comissaria. Va passar la nit al calabós i ahir al matí encara hi era. Els agents li prenien declaració per tipificar el delicte que, previsiblement, li imputaran per portar-lo davant del jutge. El cas pot arribar a judici. A l'Estat espanyol, els avisos de bomba, encara que en realitat no hi hagi explosius al lloc indicat, també estan castigats amb penes de presó.

Font: El Punt

Sílvia Barroso, 

02-03-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image