Els advocats de Saddam Hussein es querellen contra «The Sun» per les fotos del dictador en calçotets


Londres.- 

Un advocat de Saddam Hussein ha anunciat que presentarà una demanda per reclamar un milió de dòlars (uns 790.000 euros) per danys i perjudicis contra el diari britànic The Sun , que va publicar divendres unes fotografies del dictador en calçotets, fet que podria violar els Acords de Ginebra. El rotatiu, però, té més imatges i té previst continuar-les publicant. Ahir ja en va publicar una altra, en què es veia el dictador rere un filat.

Emmanuel Ludot, un advocat francès de la defensa de Saddam Hussein, ha assegurat que els advocats del dictador estan preparant plets en contra The Sun en tots aquells països on es ven el rotatiu. «Reclamarem un milió de dòlars en danys i perjudicis. El preu que s'ha de pagar és molt alt», ha avançat l'advocat, que considera que hi ha una relació directa entre la publicació de les fotos i el judici contra el dictador iraquià. Ludot al·lega que els EUA són al darrere de la difusió de les imatges, i que és molt estrany que un càmera hagi pogut entrar a la cel·la d'alta seguretat de Saddam Hussein. «Penso que és una estratègia degudament orquestrada pels americans per destruir la imatge del president Saddam Hussein, i dir: 'Miri'n aquest home, no és un Déu, és només un home... És un pres, és la nostra presa, no val la pena creure-hi, en ell'», ha declarat.

The Sun ha mantingut des del primer moment que les fotos van ser remeses «per fonts militars americanes» amb l'objectiu de «clavar un revés a la resistència iraquiana». Tot i que el president George W. Bush ha tret importància a les instantànies, l'exèrcit dels EUA va anunciar el mateix divendres que investigava la filtració de les fotos, que podrien violar els drets del dictador com a presoner de guerra i els Acords de Ginebra.

«The Sun», orgullós

El director de The Sun, Graham Dudman, però, s'ha mostrat molt orgullós d'haver publicat les imatges «del criminal de guerra més gran del món». El diari tornava a carregar ahir amb més imatges. Després que divendres publicava en portada una foto de Saddam Hussein a la cel·la en calçotets i una altra en què es veia com es rentava la roba, el diari oferia ahir una altra instantània en què es veu el dictador vestit de blanc, amb les mans com si estigués resant rere un filat. També publicava una foto del cosí de l'exrais Ali Hassan al-Majid -conegut com Ali el Químic- i de la científica Huda Salih Madhi Ammaix -coneguda com la doctora Antrax.

Pel que fa a la situació actual a l'Iraq, almenys cinc soldats iraquians van morir ahir i onze persones més van resultar ferides en un atac contra un comboi militar a la zona de Baiji, uns 180 quilòmetres al nord de Bagdad.

Font: El Punt/Agències

L.Artigas, 

22-05-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image