Els roben a l'Armentera les pedres on s'asseien a parar la fresca


L'Armentera.- 

Un robatori insòlit va tenir lloc a l'Armentera just al davant de la casa que habita la família Salleras. Els pagesos de l'Alt Empordà han vist com, a més dels robatoris de cotxes i motos, havien de patir el saqueig de les fruites i verdures dels seus horts. De totes maneres, el que li ha passat a la família Salleras surt dels esquemes normals en què es mouen els pispes i lladregots.

Des de fa sis o set generacions que davant la casa on viu aquesta família hi havia un parell de pedres grosses on a l'estiu s'hi asseien a pendre la fresca i a fer petar la xerrada. A partir d'ara, i per culpa del caprici d'algun "espavilat", hauran de treure cadires de dins si volen seure a pendre la fresca perquè les dures pedres han desaparegut de davant de la casa.

Sigui com sigui, el que és segur és que els lladregots no es van pas endur el botí a la butxaca, ja que es calcula que cada una de les pedres deu pesar més de 200 quilograms. Els comentaris dels veïns coincideixen tots que no hi ha volta de full, que devien ésser més d'un per carregar-les en algun vehicle i emportar-se-les.

La família Salleras, la perjudicada pel robatori, està empipada més que res per l'apreci que tenia a les pedres, i no pas pel valor que puguin tenir. Fins i tot han dit que estarien disposats a gratificar aquells que poguessin donar una pista que portés a recuperar les pedres. I és que si es perden, no es perdran unes pedres qualsevol.

es perdran set generacions de seure a pendre la fresca i a fer petar la xerrada en les nits caloroses de l'estiu empordanès.

Font: El Punt

09-09-1982


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image