El mossèn rocker del Priorat presenta el seu primer disc, «Provocando la paz»


image

Madrid.- 

Joan Enric Reverté, conegut com Pare Jony, fon les seves dues vocacions, la sacerdotal i la musical, en el disc Provocando la paz , que el mossèn va presentar ahir a Madrid. Amb aquest treball discogràfic, el Pare Jony «acaba un somni i comença el d'ajudar els altres», ja que tota la recaptació es destinarà a la seva fundació, que col·labora amb Mans Unides. La fundació de Reverté lluita per eradicar la delinqüència juvenil i els grups de maras a l'Amèrica Central, que es com es coneixen els grups de delinqüents juvenils organitzats que actuen en països com El Salvador, Hondures, Guatemala i Nicaragua.

Per això els beneficis que s'aconsegueixin amb la venda de discos es destinaran a la seva associació, així com la recaptació dels concerts. En aquest sentit, el Pare Jony -nom també del grup que lidera- va anunciar que aquest estiu farà una gira a l'Estat espanyol, que començarà el 27 de juliol a Madrid i acabarà el 12 d'octubre a Saragossa. A partir del proper mes de novembre, la banda d'aquest religiós rocker viatjarà a Itàlia, Alemanya, França i al gener, a Colòmbia, Uruguai i Xile.

Joan Enric Reverté (Amposta, 1968), a més de sacerdot, missioner -a l'Amèrica Central i Àfrica- i rocker, és des de fa tres anys el rector de les parròquies prioratines del Masroig, el Lloar i el Molar, on compagina les seves dues vocacions. Una compatibilitat que data de la seva època d'estudiant al seminari de Tortosa, on ja va formar una banda de rock anomenada Seminari Boys. Instal·lat ja al Priorat, va crear amb joves de la comarca una altra formació, Properly. Joan Enric Reverté s'identifica amb Bob Marley, al qual cita: «Ell no entenia la vida si no era de compromís amb els altres», així com amb Teresa de Calcuta: «Sé que el que estic fent és com una gota d'aigua a l'oceà -com ella deia- però, sumada a altres, pot ajudar. Per això, el que jo faig és una provocació activa i d'ajuda als nens».

Les seves cançons tracten d'«experiències que ha tingut en la vida i sobre temes socials, humans i espirituals». La base musical de les composicions és el rock dur, que el mossèn barreja sense complexos ni problemes amb altres elements com el gregorià, el hip-hop, els ritmes africans i el gospel perquè vol «obrir-se a diversos sectors i colors». Les influències del Pare Jony són bandes de rock dur com Guns'n'Roses, els irlandesos U2 -«per les seves lletres profundes, espirituals i de compromís amb la pau»-, Bob Marley, The Ramones i Metallica.

Provocando la paz consta de dotze cançons -onze temes escrits per Reverté i una versió rockera de l'himne religiós Pescadores de hombres-, així com d'una pista interactiva que inclou el videoclip Globalització alternativa, informació sobre el mateix mossèn i un enllaç a la plana web de la seva fundació.


Font: El Punt / EFE

09-06-2005


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: La meva opinió es que es una persona molt bona jo la he conegut aixi en una petita visita al meu cole i es un home que es impresionant i increible parla sobre tots els temes i problemes es un indvidu molt especial Zule -Maristes Montserrat Lleida-
Zule _Leyrs_, 08/03/2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image