Els Mossos identifiquen a Montgat un noi que havia pujat al tren a Badalona amb una serp pitó al coll


Montgat.- 

Era la primera vegada que Yngwie, una serp pitó d'uns 1,40 metres i dos quilos, viatjava en tren a Catalunya. Però en el seu curt trajecte va topar amb la llei.

L'amo del rèptil, Carlos Lanza, nascut a Xile fa 23 anys i de nacionalitat italiana, va portar dimecres Yngwie al veterinari, a Badalona, per curar-li una infecció cutània. Al sortir de la consulta, l'amo se la va posar al coll per airejar-la, com assegura haver fet tantes vegades a Itàlia. No sabia aleshores que aquest gest li portaria tants problemes.

"El sol és molt bo per a la pell", argumenta Carlos. "A més a més, a Yngwie li agrada passejar-se així, es relaxa", diu convençut. "És l'única manera que tinc de treure-la. No puc posar-li un collar com si fos un gos", afegeix.

Carlos va pujar al tren de tornada a Montgat, on viu, amb Yngwie al coll. Assegura que tenia la intenció de guardar-la de seguida. "Encara tinc una mica de sentit comú i sé que la gent es pot espantar, però el tren s'escapava i no podia perdre temps", es justifica. Tot just va pujar, diu, un guàrdia de Renfe el va alertar que no podia viatjar amb el pitó al coll. Les portes es van tancar i Carlos va ficar Yngwie a la bossa on acostuma a transportar-la.

El noi va baixar a l'estació de Montgat, on viu. Allà ja l'estaven esperant quatre mossos alertats per la companyia ferroviària. Els agents el van identificar i van comprovar que el rèptil tenia els permisos en regla, però li van advertir, després de consultar amb la Unitat de Medi Ambient, que l'havia de guardar.

Carlos ha passejat Yngwie a coll per Milà, on residia fins fa un mes i mig i estudiava arquitectura, i només en una ocasió, al tren, va ser avisat que no la podia exhibir. Fins i tot la portava al parc i la deixava al seu aire per la gespa, però sense treure-li els ulls de sobre.

Carlos va comprar la seva mascota, amb terrari inclòs, per uns 300 euros en una botiga de Milà, després d'haver reunit els diners entre el que havia estalviat i el que havia guanyat amb el pòquer. Al veure-la, es va quedar embruixat de la seva bellesa. Yngwie, holandesa, tenia uns dos anys i esperava un nou amo. L'anterior l'havia venut, segons li van explicar a Carlos, perquè a la seva parella no li feia gràcia tenir un rèptil a casa.

Fascinat des de nen

Des d'aleshores, Yngwie s'ha convertit en una cosa molt important en la seva vida i només en una ocasió s'ha separat d'ella, encara que assegura que no ho tornarà a fer "mai més". Va ser durant sis mesos d'estada a Xile. "La vaig deixar a Itàlia, en bones mans, però la trobava a faltar", confessa. "Quan entro a la meva habitació, m'agrada veure-la, observar els seus lents moviments, acariciar-la, posar- me-la a sobre. M'hipnotitza".
Carlos confessa que des de petit el fascinen "els animals que li fan por a la gent", com els ratpenats, els taurons i les aranyes. En l'adolescència, va tenir dues taràntules perquè la seva mare no entrés a l'habitació. "Això em va facilitar la intimitat", diu fent l'ullet.

El que porta més malament de la seva afició és alimentar Yngwie, perquè li ha de donar ratolinets vius i això li "parteix el cor". Quan ho fa, surt de l'habitació, per no presenciar la massacre. La primera vegada que va mirar com s'alimentava, no va aconseguir veure com caçava la presa, ja que va fer un moviment molt ràpid. "El primer que vaig dir va ser Yngwie Malmsteen", el nom d'un guitarrista de heavy metal reconegut per la seva velocitat d'execució. I li va posar el nom a la serp que el va embruixar, malgrat que no n'hi hagués prou amb l'encant del rèptil per seduir els passatgers del tren, ni el vigilant de Renfe, ni els mossos que li van sortir al pas.

Font: El Periódico

18-07-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image