Una broma provoca una falsa alarma per un passatger en un ferri de Palma a Barcelona


Barcelona.- 

La recerca del passatger d'un ferri que suposadament s'havia ofegat diumenge en el trajecte de Palma a Barcelona es va suspendre ahir per dos motius: perquè Salvament Marítim manté el dispositiu només 24 hores, però també perquè s'havia arribat a la conclusió que tot plegat havia estat una falsa alarma provocada per una bretolada. Fonts de la companyia Iscomar -gestora del vaixell- van indicar que la culpa era d'un passatger que s'havia llançat a l'aigua voluntàriament i havia tornat a pujar a l'embarcació. En la confusió, altres viatgers asseguraven haver vist dues persones al mar, la segona no havia tornat.

Els responsables d'Iscomar van anunciar ahir que demandaran el jove alemany de 19 anys que consideren culpable de l'enrenou, que va provocar l'alarma entre els passatgers i el retard en l'horari previst per a l'arribada del vaixell a Barcelona.

L'incident es va produir diumenge a primera hora de la tarda, a unes deu milles de l'illot de sa Dragonera, poc després de la sortida del port de Palma. Segons es va aclarir ahir, la caiguda del passatger que després va tornar al vaixell no va ser accidental sinó voluntària, i el jove no va haver de ser rescatat sinó que ell mateix va tornar a enfilar-se al vaixell amb l'ajut d'una escaleta. Unes imatges cedides per una passatgera a TV3 ho recullen. Els passatgers van veure com tornava a pujar el jove alemany, però alguns creien fermament que havien vist dues persones al mar. Aquestes declaracions van provocar l'alarma i va començar un recompte detallat de passatgers: quatre dels que havien comprat el bitllet no eren al vaixell, però de fet tampoc no constava que hi haguessin arribat.

Es va activar el dispositiu de rescat de Salvament Marítim, amb embarcacions i un helicòpter, però la recerca es va haver de suspendre quan es va fer fosc. Ahir al matí es van reprendre les tasques, però van quedar suspeses definitivament a la tarda, quan ja es donava per fet que tot plegat era fruit de la confusió. A més, segons Salvament Marítim, havien estat localitzats almenys dos dels passatgers que faltaven al vaixell: sans i estalvis, a casa seva, van confirmar que no havien arribat a pujar a l'embarcació. Ara, tant Iscomar com alguns passatgers han anunciat que demandaran el suposat causant del malentès per les molèsties i els perjudicis causats.

Font: El Punt

Sílvia Barroso, 

23-08-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image