Una plaga d´escarabats obliga ara a desinfectar l´hospital de Santa Caterina


Girona.- 

A l´hospital de Santa Caterina, inaugurat fa només un any, s´hi han detectat diversos animals, de moment, no massa perillosos. Fa menys d´un mes s´hi van descobrir un parell de rates. La setmana passada, la fauna es va ampliar amb la detecció d´una plaga d´escarabats. La direcció de l´hospital ha hagut de contractar una empresa especialista perquè desinfecti aquestes flamants i modernes instal·lacions. Alguns exemplars coleòpters van ser localitzats per una pacient en una habitació i en un vestuari.

Entre els treballadors del Santa Caterina -alguns dels quals van parlar ahir amb Diari de Girona- sorprèn en sobremanera que un hospital modern, orgull de la regió sanitària, tingui primer rates corrent per la secció de Maternitat, i ara una plaga d´escarabats d´abast encara desconegut, però sembla que força ampli.

Sorpresa relativa

Una sorpresa relativa, de tota manera, ja que molts d´ells ho atribueixen al fet que es va aprofitar mobiliari de l´antic hospital Santa Caterina, situat al centre de Girona i ara en ple procés d´enderroc, després de diversos segles de servei a la ciutat.

Tot i que menys perillosos que les rates, els escarabats no donen tampoc una sensació d´excessiva higiene en cap edifici, i menys si aquest és hospitalari. El fet de trobar els primers exemplars vius, va fer optar l´empresa desincecticida per fumigar, abans que res, les dependències de la cuina. El vestidor del personal va ser la següent secció que va acollir la guerra contra l´escarabat. Posteriorment, la cacera ha continuat per altres parts del Santa Caterina, sense que se´n conegui l´extensió final, però algunes fonts van afirmar que és possible que s´hagin de desinfectar altres zones del centre hospitalari.

Dues rates fa poques setmanes

L´empresa insecticida ha estat reclamada poc després de la raticida, ja que fa menys d´un mes es va descobrir amb pocs dies de diferència una rata -embarassada- a Maternitat que va ser morta a cops de pal d´escombra per un treballador, i una altra a Radiologia que va aconseguir fugir.

Font: Diari de Girona

Albert Soler, 

27-09-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image