Una gossa agafa els Ferrocarrils a la Floresta fins al centre de Barcelona per tornar a casa


Barcelona.- 

Sixty, una gossa de 4 anys, va aconseguir trobar la setmana passada casa seva després de recórrer en solitari els 20 quilòmetres que separen la Floresta, on els seus amos l'havien deixat a casa d'uns familiars mentre eren de viatge, i casa seva, al centre de Barcelona. Se suposa que l'animal va agafar els Ferrocarrils de la Generalitat per fer el trajecte. És l'explicació més probable, ja que l'animal fa aquest recorregut en tren acompanyat tres vegades a la setmana.

Dámaso Torres i la seva companya, que viuen en un pis compartit a Barcelona amb les seves dues mascotes, van marxar el passat 6 de desembre de viatge cap a Amsterdam i van deixar Sixty a la Floresta, i Espuma, filla de l'anterior, a casa d'uns altres familiars. La matinada del dia 7 van rebre un missatge de mòbil de la seva companya de pis que els deia que havia trobat la gossa al replà de la casa, després que algun veí li va permetre possiblement entrar a la finca, o potser hi va entrar per un descuit.

En trucar als seus familiars van saber que l'animal havia aconseguit escapar-se. Abans d'aconseguir-ho, però, ja havia protagonitzant un intent de fugida frustrat. Uns coneguts dels seus propietaris la van veure la gossa sola al costat de l'estació de la Floresta, a uns 25 minuts de la casa on l'havien deixada, i la van tornar amb els familiars. L'animal va tornar a saltar la tanca del jardí, i aquesta vegada sí que va aconseguir el seu objectiu d'arribar fins a casa dels seus amos.

Com va anar Sixty de la Floresta a Barcelona? És una incògnita, però segons el seu propietari, l'animal realitza "acompanyat" tres vegades a la setmana aquest recorregut entre el seu domicili al centre de Barcelona i la casa que la seva cunyada es va comprar a la Floresta l'estiu passat. Així doncs, se suposa que Sixty es va esmunyir en un vagó sense que els inspectors s'adonessin "que viatjava sense bitllet".

Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat han informat que no tenen constància que cap dels seus controladors veiés una gossa sola, ni als vagons ni a les estacions del centre o de la plaça Catalunya. De totes maneres, l'empresa veu "factible" que la gossa, si no va bordar i va estar tranquil·la, es pogués colar i realitzar el trajecte sense que ningú s'adonés que anava sola, i fins i tot en el cas que algun vigilant l'hagués vist, va poder pensar que era propietat de la persona que la tingués al costat.

Un altre dels factors que segons Torres van ajudar la seva mascota, "que mai abans havia fet res semblant", a retenir mentalment el camí és que es tracta d'un encreuament entre llebrer i una raça amb gran capacitat per a l'orientació.


Font: Telenotícies.com / agencies

18-12-2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image