Un fiscal de Madrid manté que un atestat en català no serveix per acusar


Madrid.- 

«No interessa la presó, ja que no consten motius de fets delictius perquè l’atestat està en català», és l’argument que va donar el fiscal que el 14 de gener va assistir a la compareixença davant del jutjat número 17 de Madrid que havia de decidir si empresonava o no Emrush Pireva, l’exmilitar serbi que té causes pendents en diversos jutjats catalans com a sospitós d’haver assaltat desenes d’empreses fent un forat i rebentant la caixa forta. Pireva va ser detingut a Madrid per la Policía Nacional per una reclamació judicial de Catalunya, però el fiscal, en rebre l’atestat, va considerar que, com que era en català, no exposava fets delictius

L’argument que va fer servir el fiscal per no demanar l’empresonament de Pireva va resultar perfecte per a l’advocada que li va tocar assistir Pireva al jutjat número 17 de Madrid, després que la Policía Nacional el detingués. L’advocada subscriu totalment els arguments del fiscal apel·lant al dret que té qualsevol persona detinguda a conèixer quines són les imputacions que se li atribueixen en exercici del seu legítim dret a la defensa. «I estant l’atestat redactat en català no es poden conèixer bé les imputacions, tot i que es puguin deduir determinades coses, hi ha expressions que poden causar error i, a vegades, nosaltres no podem saber la traducció exacte quina és», va exposar ahir la lletrada que va assistir Pireva.

Pireva, que els Mossos consideren un hàbil i àgil lladre que ha saquejat desenes d’empreses arreu de les comarques catalanes, també té un do especial per lliurar-se de la presó, tot i que l’hi han enviat dues vegades. El desembre del 2004 Pireva va ser empresonat juntament amb els germans Faik i Izet Gervalla acusats de ser els autors d’una seixantena d’assalts a empreses perpetrats sobretot a les comarques gironines a Osona. La detenció dels tres homes es va fer a Empuriabrava després de mesos de saquejos que van provocar les queixes dels empresaris i que els Mossos muntessin dispositius especials per intentar atrapar els lladres. Els Mossos els van definir llavors com «uns gats que saben obrir les caixes fortes com si fossin llaunes de sardines». Llavors els Mossos van presentar la detenció dels tres exmilitars com la fi dels robatoris a empreses i els tres homes van entrar a la presó. Però poques setmanes després, van obtenir la llibertat provisional i la primavera del 2005 es van començar a detecnar altres casos de robatoris que portaven la seva firma. Feien un forat a la paret o al sostre, es despenjaven des de molts metres d’alçada, rebentaven les caixes i fugien amb un botí important. Es van comptabilitzar 22 robatoris i finalment, el setembre del 2005, els Mossos van tornar a detenir Pireva i Faik Gervalla.I el jutjat de Figueres va ordenar el seu ingrés a la presó. Pireva va entrar al centre penitenciari de Figueres i després va ser traslladat a la presó de Ponent de Lleida, d’on va sortir en llibertat provisional el 10 d’octubre. Al gener va tornar a ser detingut a Madrid però la llengua el va lliurar de la presó.

Font: El Punt

Tura Soler, 

18-05-2006


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Ens cal proclamar unilateralment la Independencia d'aquests desgraciats de l'altra banda. Es la única solució.
Eloi, 20/05/2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image