Girona segueix multant els gossos com si fossin cotxes


Girona.- 

L´Ajuntament de Girona segueix multant els gossos com si fossin cotxes. Tot i que el regidor de Medi Ambient, Ponç Feliu, va assegurar que no era el talonari adequat perquè no era normal que no es demanés «el xip o la fitxa del cens». Ara, ja es demanen aquestes dades però les multes continuen registrant la raça del gos sota l´èpigraf «matrícula» i el gènere sota el concepte «marca». Tots dos són guixats per l´agent. L´únic aspecte que es manté és el «color». Aquest fet ha tornat a provocar les queixes dels veïns que consideren que s´hauria de buscar una fórmula «més adient» i creuen que l´Ajuntament hauria de disposar d´un talonari per multar els propietaris de gossos. Un agent va sancionar el passat 8 de maig una noia que portava la seva gossa Fox Terrier sense la pertinent identificació censal. La noia va al·legar, segons la denúncia, que l´havia perduda.

La norma obliga a inscriure els animals en un registre municipal, senyalitzar la zones on habiten els potencialment perillosos i recollir els excrements que l´animal deixa al carrer. Els propietaris d´animals potencialment perillosos han de contractar una assegurança per danys a tercers. Les noves normes prohibeixen les activitats d´ensinistrament sense l´acreditació professional i obliguen a portar els gossos potencialment perillosos lligats o amb morrió. L´Ajuntament també demana la capacitació psicològica.

El març de 2004 un veí de Santa Eugènia, Àngel Vilar, es va mostrar sorprès perquè un agent li va posar una denúncia quan el seu gos no portava morrió. En aquell cas, el policia local havia escrit «Matrícula: American Stanford» i «Model: mascle». Àngel Vilar va passar de la sorpresa a la indignació quan es va adonar que l´agent només li havia demanat el DNI i no havia revisat la documentació del gos. Vilar lamentava que es facin servir sistemes de xips i registres sanitaris d´obligat compliment i «que no serveixin per a res».

Font: Diari de Girona

23-05-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image