Registren un cavall amb el nom “Catalan de mierda”a Castella-la Manxa


image

Barcelona.- 

El Síndic de Greuges de Catalunya , Rafael Ribó, ha traslladat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al Defensor del Poble Espanyol un document oficial amb “contingut catalanòfob” procedent de Castella-la Manxa. Es tracta del passaport d'un cavall de Ciudad Rea l que identifica l'animal amb el nom de “Catalan de mierda”.

El Síndic ha actuat després de rebre una queixa sobre l'existència d'aquest registre amb contingut que considera “catalanòfob” en una base de dades oficial.

La institució considera que aquest tipus de llenguatge “pot constituir un delicte d'incitació a l'odi” i, com ha fet en altres ocasions, ha tramès una còpia del document a la Fiscalia perquè adopti les mesures més apropiades.

Així mateix, ha sol·licitat a la Defensora del Poble espanyol, Soledad Becerril, que investigui la possible implicació d'un organisme públic en els fets.

En aquest cas, l'autoritat responsable de la identificació i el registre d'aquests documents és l'administració autonòmica de Castella-la Manxa, on està ubicada l'explotació agropecuària d'origen del cavall.
El Síndic ja va trametre a la Fiscalia i al Defensor del Poble els missatges en contra de Catalunya i els catalans que circulaven a través de les xarxes socials Twitter amb motiu de l'accident aeri del vol Barceloa-Düsseldorf de Germanwings –en què van morir 150 persones–, així com els relacionats amb l'incident en un institut de Barcelona en què hi va haver una víctima mortal.

Imatge: Detall del passaport equí del cavall anomenat “Catalan de mierda”

Font: El Punt Avui

29-05-2015


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image