L'Audiència Nacional avala la Medalla d'Or al Mèrit Policial a la verge de l'Amor


Madrid.- 

L'Audiència Nacional considera ajustada a la llei la decisió del Ministeri de l'Interior de concedir la Medalla d'Or al Mèrit Policial a la verge de l'Amor. Per tres vots a dos, els magistrats han rebutjat el recurs que l'associació Europa Laica va presentar contra la decisió.

El recurs argumentava que la distinció s'havia concedit a una figura religiosa que, com que no és persona, no té entitat jurídica ni té drets ni obligacions. Per això al·legava que la decisió era "arbitrària" i "irracional".

Els jutges, però, han contestat que la medalla reconeix com a destinatari final la Confraria de Jesús "el Ric", que sí que té personalitat jurídica i que té com a símbol Nostra Senyora Maria Santíssima de l'Amor. A més, subratllen que la confraria està vinculada a la policia espanyola. Són arguments que també ha defensat l'Advocacia de l'Estat.

Els dos vots particulars que hi ha hagut en la sentència fan notar que la medalla és un reconeixement reservat a actes excepcionals com la mort en acte de servei o quan es pateixen mutilacions. En tot cas, remarquen, cal haver prestat algun servei d'importància transcendental per al cos policial.

Font: 324.cat

08-02-2016


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image