Triguen sis anys a empresonar-lo per agredir un gai... i quan el condemnen el deixen anar


Barcelona.- 

El jutjat penal número 1 de Terrassa ha condemnat un home a dos anys de presó, 3.000 euros de multa i 924 d'indemnització per vexar, insultar, agredir, robar i amenaçar un homosexual a Terrassa. Va atacar-lo entre el juny de 2010 i el setembre de 2011, però la sentència no es va dictar fins al 17 de març i, de fet, va servir per deixar-lo lliure, com a mínim de manera provisional.

El condemnat havia entrat a la presó de manera preventiva feia poc més de dos mesos, el 29 de febrer; sis anys després de la primera agressió. Però només 18 dies després la sentència que el condemnava a dos anys de presó n'ordenava "l'excarceració immediata". Com que la condemna era de dos anys justos, la pena es pot suspendre o substituir per mesures penals alternatives si el tribunal ho creu adequat. També pot decidir fer-li complir la condemna de presó.

A més el retard en el procés judicial que ha permès que l'agressor continués lliure sis anys després de les agressions també l'ha ajudat, el jutge ha aplicat d'ofici un atenuant per "dilacions indegudes".

Dos atacs i una amenaça

La sentència, per dos delictes contra la integritat moral, un contra la justícia i dues faltes de lesions i una de furt, s'ha fet pública avui. Explica que la matinada del 27 de juny de 2010 un home es va acostar a la víctima al parc del Nord de Terrassa i li va dir: "Ets un maricon, us penseu que sou uns intel·lectuals i per això sou una merda, sou uns 'sidosos', us haurien de separar de nosaltres". Just després el va fuetejar amb el cinturó, el va llançar al terra i li va robar la cartera i el mòbil.

Dues setmanes més tard l'agressor es va tornar a trobar la víctima al mateix parc, cap a les cinc de la matinada. Directament li va clavar un cop de puny a la cara que el va fer caure i ho va rematar amb una puntada de peu a les costelles mentre l'insultava una altra vegada. Les dues vegades la víctima va patir contusions i ferides a diferents parts del cos.

Després de tot això l'agredit va denunciar el cas. El 27 de setembre de 2011, cap a les onze de la nit, tots dos es van tornar a veure. L'agressor el va amenaçar: "Treu-me la denúncia o et matarem, ja pots fer-me una fotografia i donar-la a l'advocada". A més, el va tornar a insultar.

La sentència, que es va dictar al març, reconeix un atenuant de "dilacions indegudes" a l'agressor pel retard del procés judicial i inclou també una ordre per prohibir que l'agressor s'acosti a menys de 300 metres de la víctima durant tres anys.

Font: Ara.cat

Enric Borràs, 

05-05-2016


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image