imageEl dimecres 13 de novembre del 2002, a un quart de quatre de la tarda, el 'Prestige', un petrolier carregat amb 77.000 tones de fuel que navegava molt a prop de les costes gallegues, va llançar un SOS. Moments abans, els 27 tripulants d'aquest vell vaixell de 26 anys i 243,5 metres d'eslora, havien sentit un fort soroll d'origen desconegut. La nau, de bandera de Bahames i armador grec, estava situada a 28 milles del cap Finisterre, tenia una via d'aigua i anava escorada entre 25 i 45 graus a estribord. A l'endemà, mentre els remolcadors intentaven allunyar el 'Prestige' de la costa, una taca de 3.000 tones de fuel i 37 quilòmetres de llargada feia presagiar el pitjor. Sis dies més tard, el dimarts 19 de novembre, quan la primera marea negra ja afectava més de 170 quilòmetres de costa gallega, el petrolier es partia en dos i s'esfondrava a 260 quilòmetres de les illes Cíes després d'haver abocat més de 20.000 tones de fuel. El 'Prestige' s'emportava a 3.000 metres de profunditat uns dipòsits carregats amb 50.000 tones de cru que els següents dies, degut a la pressió, començarien a patir esquerdes i a abocar més fuel cap a la superfície.

Els fets que es van iniciar aquell 13 de novembre acabarien produint una gran catàstrofe ecològica que s'estendria des de la costa gallega fins a la del Cantàbric i que provocaria, a més, un considerable escàndol polític per la incapacitat mostrada pel Govern Central i per la Xunta de Galícia a l'hora de fer front al desastre.

L'Absurd Diari ofereix una selecció de les frases més antològiques dites pels polítics del PP per justificar la seva ineptitud i inoperància al llarg d'aquesta crisi.

Clicar en aquest enllaç per accedir a l'àlbum fotogràfic

image Les perles cultivades dels polítics


image

Plana principal

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image